torstai 31. tammikuuta 2013

perjantai 18. tammikuuta 2013

Kaavojen testausta ja kukkataskutunika

Piti tällaista taskua koittaa tehdä ja kivahan siitä tulikin.

Mimmille tunika, vaikkei hän niitä tosiaankaan tarvitsisi. Kaavaa en muista, mutta sopivan kapea on ja pituutta on lisätty ronskisti. Tämä asusteli tuolla leikattujen pinossa kauan, yöpaidaksi oli ajateltu, mutta sitten sain ajatuksen tuosta kukkataskusta ja punaisten leggareiden kanssa onkin ihan kiva. (Vaikka just tästä kankaasta taisitte J & S kommentoida, että kiva kun yhdistää yksiväriseen ettei ole liian levoton :D )
 Nyyttimuru kasvaa älytöntä vauhtia, joten muutamat housut tein ihan akuuttiin tarpeeseen. Perussettiä velourista...
...ja hassut eriparipeppupöksyt trikoosta...
 ...ja vielä joustiksesta uuden Ottobren kaavoilla. Piirsin muistaakseni 74cm kaavat ja mielestäni lisäsin ihan ronskit saumanvarat eikä ne mahdu meidän ihan-just-4kk Nyytille! Kiva kaava kyllä muuten. Nämä menivät sitten naapuriin vähän sirommalle vauvalle, ja surauttelin saman tein vielä toiset vähän suuremmat. Ja niistä tuli hyvät! 

torstai 17. tammikuuta 2013

Äiti leikkii nukeilla

Ensin tuli Tähkäpää. Disneystorestahan näitä saa... 

Sitten piti saada vaatteita. Mimmi toivoo näille kotiakin, mutta taitaa tulla huoneen rajat vastaan, vaikka kivaahan tällainen näpertely on. 
Jottei Tähkäpää olisi yksinäinen sai hän seurakseen Arielin.

Joulupukki toi vielä Lumikin. 




 Varmaan kolme nukkea riittää yhdelle tytölle? 
 On näille vaatteiden ompelu mukavampaa kuin barbeille kun ovat sen verran suurempia. Paitoja ainakin pitäisi tehdä vielä lisää, ja sukkia sanoi neiti.

maanantai 14. tammikuuta 2013

Joulu meni jo

 Jotta tässä pääsee ihminen rauhassa odottamaan seuraavaa joulua ja parempaa onnea lahjaskabassa, niin pistetääs ilmoille loput tämän joulun askartelut. 

Sytykeruusuja tehtiin nyt ekaa kertaa. Joku mainitsi että näihin on näppärä käyttää kynttilöiden jämät. Siis mitkä jämät kysyn vaan? Näihin upposi koko talon kynttilävarannot (kiitos Ikea!) ja vähän mummilankin. Kananmunakennot sain näppärästi naapurin karppaajilta. Parin tunnin askartelutuokio tuotti reippaat 130 ruusua. Näitä pakkailin n. 10 kappaleen paketteihin. Jossain myyjäisissä näitä kuulemma myydään neljänkin kappaleen paketeissa, joka näin kahta tulipesää päivittäin käyttävänä tuntuu aika hassulta. 

 Tänäkin vuonna teimme saippuaa, joka pakattiin tänä vuonna näin. 


 Lapset urakoivat joulumuistamisiksi ison kasan kirjanmerkkejä. 

Paloasema ja tikasauto. 
Loppuun vielä lämminhenkinen muistutus :D

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Joulupukin tuomisia


Aloitan uuden vuoden kertomalla mitä muut ovat tehneet - toivottavasti ei ole mikään enne alkaneelle vuodelle! Ihana pöllöpipo Nyytin kummitädiltä, kuten myös makeat heijastimet. Siilissä on rintaneula takana. 
 Tumppuja siskon miehen äidin tekeminä mimmille ja traktorimiehelle. Tuo vasemman puoleinen kuvio oli myös kaikkien-aikojen-lempi-villasukissani (joita kaipaan edelleen)... Onkohan sillä joku nimi? 
 Mimmille ed. mainitun Nyytin kummitädin tekemä panta. Tumput ja kaulahuivi ehkä mummin tekemät? Tumput ovat samalla kuviolla kuin aiemmat vaaleanpunaiset jo pieneksi jääneet. Oikein nätit ja paljon, paljon käytetyt. 
 Aina aurinkoisen Miian tekemänä mulle <3. Kietaisuhuivi siis. 
Nyytin (yhdet kolmista) junasukat. Näiden tekijä olisi kiva tietää - paljasta itsesi jos tätä luet! 
Tämä viimeinen bonus ei oikeastaan ole joululahja, mutta sain sen kotikotoa kun Joulua viettämästä lähdimme. Fineliä tietty, vähän nuhjaantunut, mutta oikein kelvollinen pannukahvin keittoon. Ilahduttaa joka aamu! 

Toivottavasti sait kivoja lahjoja sinäkin ken tätä luet.